AM Yoga & Mindfulness on perustettu vuonna 2006 ja tarjoan elämänhallinnan, hyvinvoinnin, Mindfulness Based Stress Reduction ohjausta ja luentoja, jooga ohjausta, shiatsuhoitoa, hermoratahierontaa ja ayurvedistä käsi-ja jalkahierontaa. Vuoden 2018 alussa myin yritykseni liiketoiminnan RRJ-Asennus Oy:lle, ja jatkan samaa toimintaa AM Yoga & Mindfulnessin ollessa RRJ-Asennus OY.n aputoiminimi.

Minun tieni joogan,mindfulnessin ja shiatsun ja muun kehotyöskentelyn pariin on ollut pitkä ja vaiheikas. Olen koulutukselta terveydenhoitaja, erikoistunut työterveyshoitajaksi, ja työskentelin työterveyshuollossa liki 23 vuotta, kunnes päätin vaihtaa alaa ja siirryin yrittäjäksi pieneen perheyritykseemme.

Olen harrastanut vuosikymmenten varrella liikuntaa säännöllisesti mm. kuntosalilla käyntiä, aerobiciä, astangajoogaa, jotka kaikki antoivat fyysisesti jotain, mutta henkiseen tarpeeseeni ne eivät vastanneet. Seuraava taso oli Method Putkisto ja Pilates, jotka avasivat minulle oivalluksen täsmällisempään ja hiljaisempaan harjoitukseen. Mutta jotain kuitenkin puuttui vielä…ja sitten kompastuin Mindfulness meditaatioon ja tiesin, että olin juuri siellä missä minun pitääkin olla! Mindfulness Based Stress Reduction kurssin käytyäni, kouluttauduin MBSR-ohjaajaksi Helsingissä Leena Pennasen Center for Mindfulnessissa.

Ja tämä MBSR koulutus, joka sisältää myös joogaa, auttoi minua löytämään toisenlaisen joogan, sellaisen joka harjoittaa myös mieltä. Tämän innostamana kouluttauduin joogaopettajaksi (RYT200) Helsingissä Yoga Nordicissa. Ja yksi asia johtaa toiseen…Yin jooga koulutusjaksolla teimme Yin jooga”hoitoja” toisillemme, ja rakastuin kehotyöskentelyyn kertaheitolla. Ja matkani jatkui Diplomi Shiatsuterapeutiksi Helsingin Suomen Shiatsukoulusta, ja syventävät opinnot jatkuivat Seitai Shiatsun parissa Helsingissä ja valmistuin Diplomi Seitai Shiatsuterapeutiksi kesällä 2014. Jatkuva mielenkiinto omien kehotyöskentely taitojen syventämiseen vei minut ayervedahoitojen pariin, ja olen opiskellut AJARA- ayurvedisiä hoitoja, ja tällä hetkellä teen AJARA-käsi- ja jalkahierontaa ja AJARA- Face Lift hoitoja. Vuoden 2015 syksyllä valmistuin Hermoratahierojaksi (Harmonet, Vantaa) ja jatkan opiskelua Hermoratahieroja Mestariksi kevääseen 2017 asti.

Käymäni koulutukset / Kurssit:
– terveydenhoitaja
– työterveyslaitoksen pitkä kurssi työterveyshoitajille
– mindfulness based stress reduction ohjaaja, Leena Pennanen / Center for Mindfulness Helsinki
– Mindfulness/ Meditation- seminaari, Alan Wallace, Helsinki
– MBSR-Ohjaajien jatkokoulutus / työnohjaus 2013, Pamela Erdman, Leena Pennanen / Center for Mindfulness
– Steven Hickman´s Mindful Self- Compassion (MSC) Core Skills Training 7.-8.3.2015, Helsinki ( Leena Pennanen /Center for Mindfulness)
– Registerd Yoga Teacher / Yoga Nordic Helsinki
– Shiatsuterapeutti, Suomen Shiatsukoulu / John Lewis, Helsinki
– Seitai Shiatsuterapeutti, Kauko Uusoksa, Helsinki
– Ajara- Facelift ja Ajara-käsi- ja jalkahieronta, Arja Hartamo, Harmonet / Vantaa
– Hermoratahierojaksi valmistunut syksyllä 2015, Arja Hartemo, Harmonet / Vantaa
– Helen Noakes Yoga Workshops 2013 ja 2014, Helsinki

Kuten sanoin, matka on ollut pitkä ja vaiheikas ja jatkuu edelleen. Kuitenkin koen, että olen jo perillä

( kuten MBSR:n kehittäjä Jon Kabat-Zinn sanoo) tekemässä sitä mikä tulee suoraan sydämestä!

Annemaija Ruuska-Pulkkinen

Yrittäjä

Hailintie 10
050 539 1821
annemaija58@hotmail.com

Olen valmistunut joogaopettajaksi Yoga Nordic Helsingin opettajakoulutuksesta loppuvuodesta 2012 (RYT200 = Registered Yoga Teacher/ Yoga Allience). Ohjaamani jooga on perusteelaan hatha-joogaa omilla mausteilla ryyditettynä.

Joogahuoneen osoite
Malminginkatu 9

[custom-facebook-feed]