Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo

Olen opiskellut Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)- ohjaajaksi Leena Pennasen ohjauksessa Center for Mindfulness Finland, Helsingissä.

MBSR eli Mindfulness Based Stress Reduction on professori Jon Kabatt-Zinnin kehittämä ohjelma. Ensimmäinen Stressi- klinikka perustettiin 1979 Massachusettsin Yliopistolle ja sieltä se on levinnyt ympäri maailmaa.MBSR- ohjelmasta hyötyvät henkilöt, joilla on stressiä, kroonisia sairauksia, kuten kipuja, korkea verenpaine, fibromyalgia, astma, suolisto-oireita, ahdistuneisuutta, masennusta tai unihäiriöitä. Menetelmää voi käyttää myös ennaltaehkäisevästi oman hyvinvoinnin edistämiseen.

Menetelmää on tieteellisesti tutkittu yli kolme vuosikymmentä Massachusettsin Yliopistolla ja myös muualla.Tutkimustulokset viittavat siihen, että MBSR- kurssin käyneillä henkilöillä fyysiset ja psyykkiset oireet vähenevät pysyvästi ja rentoutumisen jalo taito helpottuu. Myös suhtautuminen krooniseen kipuun muutttuu, jonka kautta olo on energisempi ja itsetunto paranee, jonka myötä myös stressinsietokyky paranee merkittävästi.

Mindfulness on hyväksyvää, tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Se on ominaisuus, joka on jokaisessa meissä, mutta se vain täytyy vain herättää uudelleen.

Kurssi sisältää ohjattua mindfulness meditaatiota, sekä lempeää ja rauhallista joogaa. Kurssin sisältö ja kesto voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaiseksi.

Annan mielelläni lisätietoa tarjoamastani mindfulness ohjauksesta.

Työyhteisöille ja ryhmille, jos olette aidosti kiinnostuneita,pyydä tarjous. Olen ohjannut eripituisia ryhmiä/pitänyt tyhy päivissä luentoja mm. työterveyshuollon henkilöstölle, yrityksen henkilöstölle, yksityisryhmille, Kotkan kaupungille, A-klinikalle.

Annemaija Ruuska-Pulkkinen

Yrittäjä

Hailintie 10
050 539 1821
annemaija58@hotmail.com

Olen valmistunut joogaopettajaksi Yoga Nordic Helsingin opettajakoulutuksesta loppuvuodesta 2012 (RYT200 = Registered Yoga Teacher/ Yoga Allience). Ohjaamani jooga on perusteelaan hatha-joogaa omilla mausteilla ryyditettynä.

Joogahuoneen osoite
Malminginkatu 9

[custom-facebook-feed]