Hermoratahieronta

Hermoratahieronta, mitä se on?
Kokaisvaltainen hermoratahieronta on manuaalinen kehon hoitomenetelmä, jossa käsittellään akupainanta tekniikalla ääreishermostoa ja näin tehostetaan keskushermoston toimintaa, ja sitä kautta vaikutetaan kehoamme säätelevien ja huoltavien elinten toimintaa. Keho käsitellään järjestelmällisesti huomioiden päähermoratojen, vuorovaikutus- eli symbioosilihasten, vastakappaleiden ja selkäydinhermojen(= nikamien) yhteistyö.

Hermoratahieronnan periaate

Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvassa kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa stimuloidaan painallus-pyöritystekniikalla ääreishermotusta, jolloin hermosolun tuoja- ja viejähaarojen yhteys aivoihin tehostuu.Siis ääreishermoston käsittelyllä kuntoutetaan keskushermostoa.

Pitkittäishermotus ohjaa meidän raajojen ja kasvojen lihaksia. Sen pinnetilat ilmenevät mm. lihassärkyinä, nivelvaivoina, puutumisina, tunnottomuutena, suonenvetoina,lihaskouristuksina, lihassurkastumisina,jne.

Poikittaishermotus ohjaa lähinnä tahdosta riippumattomia toimintoja, kuten suoliston toimintaa ja sisäelimiä. Sen ”pinnetiloina” ilmenee mm. vatsavaivoina, niistä johtuvaa aamupäänsärkyä, migreeniä, sisäelin vaivoja,jne.

 • Hermotus ohjaa myös kehon hormonaalista toimintaa
 • Hermomoratahieronta on kivutonta ja rentouttavaa
 • Hermoratahieronta kestää yleesä 1,5 -2 tuntia. Riittävä hoitoaika varmistaa sen, että autonominen hermosto ennättää mukaan hoitotapahtumaan ja saavutetaan riittävä lepotila. Koko keho käsitellään päästä varpaisiin käyttäen painavaa pyörittävää otetta (ei hermoja kaivellen tai öljyä käyttäen). Hoito ei ole mikään pikaparannus, sillä aktivoidaan kehon omia parannuusvoimia saavuttamaan tasapaino. Käsittelyn tehostamiseksi suositellaan hoitokertoja 5-10 kertaa viikon välein, tämän jälkeen suunnitellaan yksilöllinen ylläpitohoitoväli.

  Hermoratahieronta ei sovi raskaana oleville eikä leikkauksesta toipuville( 4 -8 viikon varoaika leikkauksesta).

  Oheita hermoratahierontaan tulijoille:

 • hoito tehdään alusvaatteisillaan tai shortsit päällä
 • jätä korut kotiin (korvakorut eivät haittaa)
 • älä syö suurta ateriaa n. 2 tuntiin ennen hoitoa
 • Olen valmistunut. Hermoratahierojaksi lokakuussa 2015. Olen aloittanut Hermoratahieroja Mestari jatko- opinnot, jotka kestävät kevääseen 2017 asti. Kouluttajani on Arja Hartemo/ Harmonet Vantaa.

  Hoitohuoneeni sijaitsee Ala-Otsolassa Karhulassa, Hailintie 10 48800 Kotka.

  Ajanvaraus ja tiedustelut 050-5391821. Jos en pääse vastamaan, jätä tekstiviesti.

  Annemaija Ruuska-Pulkkinen

  Yrittäjä

  Hailintie 10
  050 539 1821
  annemaija58@hotmail.com

  Olen valmistunut joogaopettajaksi Yoga Nordic Helsingin opettajakoulutuksesta loppuvuodesta 2012 (RYT200 = Registered Yoga Teacher/ Yoga Allience). Ohjaamani jooga on perusteelaan hatha-joogaa omilla mausteilla ryyditettynä.

  Joogahuoneen osoite
  Malminginkatu 9

  [custom-facebook-feed]