Ayurvedinen kuumakivihieronta ( 16.5.2016 lähtien)

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä ja Hawaijilla. Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen hoidossa ja hermostollisten ongellmien hoidossa. Kuumakivihieronnan vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava, ja se onkin ihanteellinen hoito rentoutusta hakevalle, mutta paljon enemmän kuin pelkkä ”hyvänolon hoito”.

Ayurvedinen kuumakivihieronta ( Shila Abhyanga)

Ayurvedisessä kuumakivihieronnassa yhdistyy intialaisen hieronnan ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus, eli hieronta tehdään sekä käsin että kivillä. Hieronnassa käytetyt kivet ovat luonnon hiomia basalttikiviä, ne tuntuvat iholla pehmeiltä ja ne jakavat tasaisesti lämpöä; basalttikivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin, koska lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin. Ja myös kipeisiin lihaksiin mm. hartioissa / yläselässä on mahdollisuus tehdä kontrastihoito eli kylmäkivi-kuumakivi hieronta vuorotellen.

Käytän hoidossa seesamöljyä, joka tasapainottaa kaikkia doshia.

Valittavana on joko 60 minuutin pituinen hoito, jonka painopiste voidaan sopia vaiva-alueen mukaan, esim. kehon yläosa tai 90 minuutin hoito, jossa hierotaan koko vartalo. Hinnat Hinnasto sivulla.

 

Vasta-aiheita kuumakivihieronnalle

Raskaus, sydänsairaudet, iho- ongelmat, juuri tehty leikkaus, suonikohjut, tulehdus kehossa,  akuutti vamma, turvotus, avoimet haavat, pahanlaatuiset kasvaimet, heikentynyt tunto, tai jos jostain syystä lämmönsietokyky on alentunut.

Vasta-aiheet Kontrasti( kylmä-kuuma vuorotellen) hoidolle: korkea verenpaine, sydän- ja verisuonisairaudet, verenkierto- ongelmat, heikentynyt tuntoa, hermovaurio, paleltuma.

Ohjeita kuumakivihierontaa tuleville:

  • tule meikittä, koska 90 minuutin koko vartalo ja kehon yläosan 60 minuutin hoidossa hierotaan myös kasvot
  • varaa mukaan sukat, jotka laitetaan jalkojen hieronnan jälkeen öljyisiin jalkoihin
  • jätä korut kotiin, pienet korvakorut voi olla
  • älä syö suurta ateriaa n. 2:een tuntiin ennen hierontaa
  • varaa aikaa hoidon jälkeen kotona vain kiireettömään oleiluun ja muista juoda vettä/ kivennäisvettä runsaasti

Annemaija Ruuska-Pulkkinen

Yrittäjä

Hailintie 10
050 539 1821
annemaija58@hotmail.com

Olen valmistunut joogaopettajaksi Yoga Nordic Helsingin opettajakoulutuksesta loppuvuodesta 2012 (RYT200 = Registered Yoga Teacher/ Yoga Allience). Ohjaamani jooga on perusteelaan hatha-joogaa omilla mausteilla ryyditettynä.

Joogahuoneen osoite
Malminginkatu 9